NL embassy

Ambasada Ciekawych Informacji

Biznes i Finanse

Szafy chłodnicze do przechowywania żywności w sklepach i restauracjach.

Otwierając lokal gastronomiczny lub sklep będziecie musieli przechowywać żywność przez dłuższy czas. Jednak robienie tego w nieodpowiedni sposób może doprowadzić do jej zepsucia. Dlatego w artykule tym przedstawimy Wam profesjonalne rozwiązania do magazynowania produktów łatwo psujących się. Zapraszamy do czytania!

Szafy chłodnicze do przetrzymywania żywności.

Wspomnianymi systemami do przechowywania żywności, które stosuje się w gastronomii oraz sklepówce są szafy chłodnicze. Swoją budową i wyglądem przypominają lodówki, które możemy spotkać w naszych domach, jednak są one dużo lepsze. Wynika to z faktu, iż do ich produkcji wykorzystano komponenty najwyższej jakości. Tak, więc w rozwiązaniach tych spotkamy wydajniejsze agregaty chłodnicze oraz trwalsze stelaże ze stali nierdzewnej.  Wszystko to tylko po to, aby urządzenia te pracowały dłużej w ciężkich warunkach, jakie zastaną w profesjonalnych zastosowaniach.

Ciąg wydawczy w sklepie spożywczym

Szafy chłodnicze zapewniające optymalne warunki magazynowania.

Szafy chłodnicze to urządzenia, w których panuje stała temperatura. W większości modelach mieści się ona w zakresie od -1°C do +10°C. Wartości te pozwalają w bezpieczny sposób przechowywać produkty żywnościowe nawet przez długi czas. Nie będziecie musieli się obawiać o to, iż wyjęta rzecz z maszyny będzie nieświeża lub będzie wyglądała nieapetycznie. Dzięki zastosowaniu tego typu rozwiązań unikniecie wyżej przedstawionych sytuacji.

Rodzaje szaf chłodniczych.

Szafy chłodnicze możemy, podzielić używając dwóch kryterium. Mowa tutaj o miejscu występowania sprężarki oraz posiadaniu przeszklenia.

Tak, więc na rynku występują urządzenia wyposażone w górny bądź dolny agregat chłodniczy.  Obydwie grupy mają swoje wady i zalety, które chcemy tutaj przedstawić. W przypadku tych pierwszych niewątpliwym plusem jest duża przestrzeń przechowalnicza oraz bezobsługowość. Niestety okupione to zostało większymi wymiarami, co może być minusem, jeżeli posiadamy mały lokal. Natomiast te drugie mają mniejsze wymiary, jednak trzeba było zmniejszyć ilość miejsca znajdującą się w środku. Wszystko to przez umieszczenie agregatu wewnątrz maszyny.

Co do przeszklenia możecie zakupić szafy chłodnicze całkowicie pozbawione szkła (tak zwane szafy zapleczowe) lub takie, które mają taflę (szafy jednostronnie lub dwustronnie przeszklone ). Pierwszy rodzaj znakomicie sprawdzi się w miejscach, gdzie dostęp ma tylko obsługa. Wynika to z faktu, iż aby zobaczyć, co jest w środku, należy otworzyć drzwi, co dla klientów mogłoby być uciążliwe. Właśnie z tych względów maszyny te znajdziecie na zapleczach sklepów spożywczych bądź restauracji. Natomiast te drugie idealnie nadadzą się do eksponowania towaru. Dlatego stosowane są one w miejscach, gdzie klient ma dostęp. Zainteresowana osoba może bez problemu zajrzeć do środka i zobaczyć produkt, jaki chce kupić.

Szafy chłodnicze w sklepie spożywczym.

Wyżej wymienione rodzaje szaf chłodniczych to najczęściej spotykane rozwiązania na dzisiejszym rynku. Dlatego przedstawione uwagi pozwolą Wam wybrać urządzenie dostosowane pod Wasze potrzeby.

Niezbędne szafy chłodnicze.

Szafy chłodnicze to urządzenia, które muszą być obecne w sklepach spożywczych bądź zakładach gastronomicznych. Dlatego, jeżeli jesteście właścicielami tych miejsc prędzej czy później będziecie musieli zakupić tego typu rozwiązania. Mamy nadzieje, iż ten artykuł pozwoli Wam dokonać odpowiedniego wyboru. My ze swojej strony dziękujemy za uwagę i zapraszamy do innych naszych publikacji.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *